Yang dimaksudkan NaviBridge

NaviBridge adalah aplikasi untuk mengeset lokasi destinasi dengan menghantar titik destinasi yang dicari dengan telefon pintar ke navigator kereta dengan satu sentuhan. Terdapat versi iOS dan versi Android, kedua-duanya bebas kos.

Apa yang boleh dilakukan dengan NaviBridge

Boleh mencari tempat destinasi dengan keyword atau alamat dan dihantar ke navigator kereta yang serasi.
Boleh menerima titik lokasi yang dicari dengan aplikasi buatan pihak ketiga atau aplikasi peta standard OS.
Titik lokasi yang dicari boleh disimpan ke dalam bookmark atau maklumat kenalan.
Boleh membuat laluan dengan memilih titik lokasi yang disukai.
Boleh memberitahu maklumat titik lokasi dengan email atau SNS.
Boleh membuat kumpulan dengan rakan dan saling share tempat berada.

Bagaimana untuk berhubung dengan navigasi kereta?

Untuk menetapkan titik yang dipilih pada NaviBridge sebagai destinasi untuk sistem navigasi kereta, anda boleh menggunakan sambungan kabel USB atau sambungan wayarles Bluetooth.

Cara mendapatkan NaviBridge 

Dengan mencari "NaviBridge" pada App Store atau dengan kod QR di sini

Soalan yang sering diajukan 

Soalan mengenai navigator kereta yang serasi dan telefon pintar yang serasi
回答
NaviBridge itu sendiri tidak mempunyai fungsi navigasi. Aplikasi untuk menghantar lokasi destinasi yang dicari dengan telefon pintar ke navigator kereta dengan mengoneksi telefon pintar dan navigator kereta. 
回答
NaviBridge itu di Jepun dikeluarkan dengan nama "NaviCon".
Secara fungsional merupakan aplikasi yang sama.
回答
Jika bukan navigator yang serasi dengan NaviBridge tidak boleh dikoneksi. Untuk lebih rincinya tolong cek senarai navigator kereta.
回答
Pada senarai telefon pintar yang serasi, diperkenalkan model yang sudah dipastikan pengoperasiannya.
回答
Untuk mengoneksi NaviBridge dengan navigator kereta, ada perlunya navigator kereta harus serasi dengan komunikasi untuk NaviBridge.
Untuk itu, pada pembetulan NaviBridge, tidak boleh mengubah navigator kereta yang tidak serasi menjadi navigator yang serasi.
Soalan mengenai kerosakan sambungan dengan navigator kereta
回答
Pada sambungan Bluetooth terdapat 3 jenis iaitu "Panggilan telefon hands free (HFP)", "Main balik muzik (A2DP)" dan "Komunikasi data (SPP)", perlu tetapan secara tersendiri pada sisi navigator kereta. 
Kerana NaviBridge memakai "komunikasi data", tolong dicek apakah sudah ditetapkan untuk bisa sambungan "komunikasi data".
Serta, jika memakai peranti Android, perlu memilih navigator kereta yang menjadi objek sambungan di aplikasi NaviBridge.
Dari butang menu NaviBridge ⇒ [TitleSettings] ⇒ [SettingsSelectTargetDevice], tolong dicek apakah navigator kereta yang dipakai sudah dipilih.
回答
Ada kemungkinan berlaku percanggahan dalam maklumat sistem dalaman telefon pintar.
Tolong cuba soft reset (iOS) atau start semula (Android).
Jika selepas soft reset atau start semula pun tidak boleh dikoneksi, ada kemungkinan di antara navigator kereta dan telefon pintar berlaku percanggahan.
Dalam hal itu, tolong jadikan rujukan jawapan dari soalan berikut.
回答
Tolong cek tetapan berikut.

* Apakah tetapan Bluetooth pada telefon pintar tidak Off?
* Apakah tetapan Bluetooth pada navigasi kereta tidak Off?
* Apakah fungsi kolaborasi telefon pintar pada navigator kereta tidak Off?
* Untuk peranti Android, sama ada dengan Menu NaviBridge ⇒ [TitleSettings] ⇒ [SettingsSelectTargetDevice], navigator kereta yang dipakai sudah dipilih?
* Pada tetapan Bluetooth pada telefon pintar, apakah navigator kereta yang dipakai tidak dipadam dari senarai peralatan yang didaftarkan?
* Pada tetapan Bluetooth pada navigator kereta, apakah telefon pintar yang dipakai tidak dipadam dari senarai peralatan yang didaftarkan?

Jika tetapan semua ini benar, kerana sesuatu sebab, terdapat percanggahan di antara navigator kereta dan telefon pintar dan sambungan gagal.
Tolong hapus sekali maklumat peralatan sambungan daripada kedua-duanya baik telefon pintar maupun navigator kereta, dan daftarkan semula.
Soalan mengenai operasi dan fungsi
回答
Oleh kerana Ver6, "Bookmark" telah ditukar kepada "Gambar Pilihan". Anda boleh mendaftar maklumat lokasi yang lebih terperinci, berkongsi di beberapa terminal, dan mengedarkannya kepada rakan-rakan.
回答
The POI berdaftar dalam "Folder Kegemaran" dalam NaviBridge Ver6 boleh diserahkan kepada telefon pintar lain dengan menetapkan tetapan perkongsian folder untuk ON dan menyimpan URL yang dikeluarkan.
回答
Dengan menggunakan fungsi perkongsian / pengedaran, anda boleh memindahkan folder kegemaran anda untuk telefon pintar baru anda.
Soalan lain-lain

Mengenai soalan yang tidak boleh diselesaikan dengan jawapan yang disenaraikan di atas, atau soalan selain yang disenaraikan di atas, tolong tanyakan dengan "format soalan" yang disenaraikan di bawah. Jika diposkan pada ulasan app store, tidak akan dapat dijawab.


Syarat Penggunaan

"NaviBridge" adalah sebuah aplikasi dan perkhidmatan untuk telefon pintar dan tablet yang dikendalikan dan disediakan oleh Denso, Ltd. Sebelum menggunakan perkhidmatan ini, sila baca dan bersetuju dengan terma dan syarat berikut.

Terakhir dikemaskini: 30 Jun 2020

Dasar privasi

Dalam usaha untuk melindungi maklumat peribadi, Denso Perbadanan hendaklah mematuhi Undang-undang Perlindungan Maklumat Peribadi Jepun, Akta EU mengenai Perlindungan Maklumat Peribadi, termasuk GDPR, dan undang-undang lain yang berkaitan, peraturan-peraturan, garis panduan, lain-lain, dan boleh dengan sewajarnya pemegang maklumat peribadi yang diperolehi daripada pengguna seperti berikut.

Terakhir dikemaskini: 12 Mac 2021